Ekonomi

HDI, ‘İhracatın Finansmanı Toplantılarına’ Adana’yla devam ediyor

İhracat Geliştirme (İGE), kurulduğu günden bu yana ihracatçılarımıza garanti paketleriyle destek olmayı sürdürürken, artık finansmana erişimde köprü görevi görerek ihracatçıları bankalarla buluşturuyor.

İGE’ye uygun olarak, Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Odeabank ve Yapı Kredi sponsorluğunda, Adana Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ve Türk Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Adana’da düzenlenen İhracatın Finansmanı Toplantıları etkinliğine yaklaşık 200 ihracatçı katıldı. Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve Türk Eximbank.

Akdeniz “Adana ve çevredeki ihracatçılarımızı kreditörlerle buluşturarak birlikte somut çözümler üretmeyi hedefliyoruz.”

Toplantının açılışında konuşan İhracatı Geliştirme Yönetim Konseyi Üyesi Kasım Akdeniz, “İGE olarak, ülkemiz ihracatçılarının daha fazla finansmana kesintisiz ve sürdürülebilir şekilde ulaşabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir ve Bursa’nın ardından ihracatımız için önemli bir lokasyon olan Adana ve çevresindeki ihracatçılarımızı finans dünyasıyla buluşturarak, birlikte somut çözümler üretmeyi hedefliyoruz. İhracatçılarımızın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğimizde finans ve ihracat dünyası arasında hedeflediğimiz etkileşimi sağladık. Bu çalışmaların ihracatçılarımız, bankalarımız ve ülkemiz adına olumlu sonuçlar vermesini diliyorum” dedi.

 

Toplantıda Kasım Akdeniz, yakın zamanda hayata geçirdikleri İGE Garanti Portalı hakkında da bilgi verdi. Akdeniz, şöyle konuştu: “İGE Garanti Portalı, garanti verdiğimiz ihracatçının, kredi talebini tüm bankalara tek noktadan iletebilmesini, bankaların sunduğu finansman kurallarını bir arada görüp en uygun olanını yapabilmesini amaçlayan yenilikçi bir platformdur. kendileri için seçim. İGE Garanti Portalı sayesinde ihracatçılar tek noktadan tüm bankalara ulaşabiliyor, tüm bankalar da müşterisi olsun veya olmasın, ihracatçı lokasyonunda faaliyet göstermese bile tüm ihracatçılara ulaşabiliyor. Portal bu yönüyle ihracatçılara fayda sağlamanın yanı sıra müşteri kazanımını kolaylaştıran ve bankalar için verimliliği artıran bir uygulama olarak öne çıkıyor. Bu Portal sayesinde bankalarımız, kredibilitesi değerlendirilen ve HDI garantisi alan ihracatçılarımızın bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşabiliyor ve kredi taleplerinin karşılanması için hızlı aksiyon alabiliyor. Tüm ihracatçılarımızı Portalı aktif olarak kullanmaya davet ediyoruz.”

 

Kıvanç, “Adana’da Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak 100 milyon metrekarenin üzerinde alanı sanayiye açıyoruz.”

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ise şunları söyledi: “Adana’mızın bir asırdan fazla süredir edindiği sanayi kültürü, kentte çok çeşitli üretimlerin gelişmesini destekledi. Adana, geçmişten gelen mirasıyla artık Türkiye’nin sanayi çeşitliliğinin en fazla olduğu şehirlerden biri. Bugün otomotivden elektronik kartlara, makineden mobilyaya, gemiden dokumaya, yemeklik yağlardan kimyasal ürünlere kadar yüzlerce farklı alanda üretimiyle dünya pazarlarında varlığını sürdürmektedir. İnşallah kısa sürede Adana, Türkiye’nin Marmara bölgesinin alternatifi olan ikinci büyük üretim merkezi haline gelecektir. TEPAV’ın yaptığı araştırmada Adana, Türkiye’nin gelişme potansiyeli yüksek iki ilinden biri olarak gösterildi.

Bu, ilin gelecekteki konumu açısından değerli bir mesajdır. Toplamda 5 yeni organize sanayi bölgesinin ve 15’e yakın küçük sanayi sitesinin kurulmasıyla birlikte Adana, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak en değerli iller arasında yer alacaktır. Şu anda 100 milyon metrekarenin üzerinde alanı sanayiye açıyoruz. Bu yatırım alanları faaliyete geçtiğinde Adana Türkiye’nin ikinci Marmara bölgesi olacak.

Bizler de şehrin tüm paydaşları olarak bu yatırımların tamamlanması ve hayata geçirilmesi için Adana Valiliğimiz ile koordineli olarak seferber olduk. Bunlara ek olarak Çukurova Bölgesel Havalimanı ve yakın gelecekte açılacak yeni konteyner limanı da göz önüne alındığında; Bu yatırımların bölgemizin kalkınmasında öncü rol oynayacağına inanıyoruz. Az önce bahsettiğim yatırımlar çok kısa sürede hayata geçecek. Bu yatırımların gerçekleşmesi için ciddi bir finansmana ihtiyaç var. Bu yatırımların gerçekleşebilmesi için İhracat Geliştirme A.Ş. “Ve bankalarımıza da büyük iş düşüyor” dedi.

Etkinlikte, bankalar ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri temsilcilerinin katılımıyla ‘Bankacılık ve Finans Paneli’ ile ‘İhracatta Finansın Önemi – Tehditler ve Fırsatlar Paneli’ düzenlendi. Panellerde bankacılar ihracatçılara sundukları finansman çözümleri hakkında bilgi verdi. AKİB çatısı altındaki İhracatçı Birlikleri de Eximbank ve banka temsilcilerine ihtiyaçlarını anlattı. Etkinlik, Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan ve HDI Yürütme Konseyi Üyesi Kasım Akdeniz’in sunumuyla sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

pehlivankoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu